FAQ

Weer
Het weer hebben we helaas niet in de hand. Regen, harde wind of lage bewolking zijn de frustratie van alle springers. Maar we zijn niet voor een gat te vangen, of juist wel. Zodra er een gaatje in de bewolking zit, gaan we omhoog. Dus blijf vooral niet thuis zitten bij twijfel. Mocht het echt bar en boos zijn, dan plaatsen we een annuleringsbericht op ons forum.

Alle data van de opleiding kan ik niet….
Dat is vervelend, zeker omdat je al zo graag wilt springen. Neem even contact op met cursus@skydivehilversum.nl, leg uit wanneer je graag een opleiding wilt doen, dan gaan wij kijken of we er een mouw aan kunnen passen.

Tot hoe hoog kan Skydive Hilversum?
Wij kunnen tot 6000 feet, dat is ongeveer 2 kilometer hoog. Voor leerlingen is dit een prima hoogte om te springen. Skydive Hilversum is een kleine en gezellige vereniging die zich tot doel stelt om leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden.

Moet ik eerst een tandemsprong doen?
Dat antwoord is eenvoudig: nee. Dat is nergens voor nodig, zelfstandig springen is veel leuker.

Herhalingsopleidingen
Je hebt een herhalingsopleiding nodig als je meer dan zes maanden niet hebt gesprongen en nog geen A-brevet hebt. De herhalingsopleiding is gratis als je lid bent van Skydive Hilversum. Overige leerlingen betalen vijftig euro.
De herhalingsopleiding worden in het begin van het springseizoen gegeven op een zaterdag. Kijk hier voor de datums. Maar uiteraard kun je ook later in het seizoen bij ons terecht. In dat geval volg je gewoon een deel van een reguliere opleiding.
Neem voor een herhalingsopleiding contact op met cursus@skydivehilversum.nl.

Kan ik ook een AFF-opleiding volgen?

Het voordeel van static line is, behalve de lagere kosten, dat je stapsgewijs naar de vrije val toe werkt waardoor je je beter op elk aspect van de sprong kunt concentreren.
Andere Nederlandse parachutistencentra werken ook wel met de Accelerated Freefall-opleiding (AFF). Die is een stuk duurder. Bij deze opleiding spring je samen met twee instructeurs. Deze houden je vast, zodat je niet gaat buitelen. Bij Skydive Hilversum bieden we geen AFF-opleiding aan. Je hoeft overigens geen AFF-sprong te doen na je static line opleiding, dat is een broodje aap.

Kan ik bij jullie leren BASE-jumpen?
BASE-jumpen worden niet vanuit een vliegtuig gemaakt, maar van bijvoorbeeld een rots. Om dit soort sprongen te kunnen maken, is het handig om de nodige parachutesprongen te maken zodat je al een hoop kennis en kunde hebt. Deze kennis en kunde kun je prima bij ons verkrijgen.

Restitutie
Annulering is alleen mogelijk voor de opleiding begint. We geven geen restitutie meer als de opleiding is begonnen.